Tankkausjakson pituuteen vaikuttavat tulevan suorituksen kesto ja kovuus sekä jokaisen yksilökohtaiset erot. Paras ratkaisu on kokeilla ja löytää siten toimiva ajanjakso. Hiilihydraatteja voi tankata esimerkiksi kahtena suoritusta edeltävänä päivänä. Monet urheilijat tankkaavat jopa koko edeltävän viikon.

Käytä vain itsellesi tuttuja tuotteita ennen tärkeää suoritusta. Siten tiedät, että ne toimivat voimakkaankin rasitustilan aikana eivätkä aiheuta esimerkiksi vatsavaivoja. Totuttele juomaan paljon jo harjoitellessasi, sillä sen ansiosta ruoansulatuskanava ole ihmeissään suorituksen aikana suurten nestemäärien ja kovan rasituksen yhdistelmästä. Älä tee suuria muutoksia ruokavalioosi juuri ennen tulevaa urheilusuoritusta: totuttele syömään runsaasti hiilihydraatteja jo aikaisemmin.

Nauti 1,5–2 tuntia ennen suoritusta 0,5 litraa vettä tai urheilujuomaa sekä 10–15 minuuttia ennen vielä 2–4 dl lisää nesteitä. Suosittelemme syömään 2–4 tuntia ennen suoritusta tavallisen, runsashiilihydraattisen aterian sekä välttämään runsasrasvaisia ruokia.

Lue myös

Suolat nesteytyksessä – Dexal Pro Hydration
Hiilihydraatit suorituskyvyn ylläpidossa
Huolehdi nestetasapainosta – urheilujuomista apua helteellä

Tutustu tuotteisiin

Dexal Heavy -tankkausjuomatiiviste
Dexal Light -urheilujuomatiivisteet
Dexal Pro Hydration -poretabletit
Dexal Sport Nutrition Magnesium
Dexal-energiageelit