Kylmä- ja lämpöhoito

Kylmä- ja lämpöhoito ovat yleisiä, helppoja ja luonnollisia keinoja hoitaa tehokkaasti kiputiloja ja vammoja. Hoidoilla nopeutetaan myös vammojen parantumista.
Kylmähoitoa käytetään yleisesti tulehtuneessa ja turvonneessa, äkillisesti syntyneessä akuutissa vammassa ja kivussa. Paikallisesti käytetty kylmä lievittää kipua ja kuumotusta erilaisissa pehmytkudosvammoissa sekä vähentää turvotuksen ja verenpurkaumien muodostusta. Kipua lievittävä vaikutus syntyy verisuonten supistumisesta ja hoidettavan alueen tuntohermojen puutumisesta.

Kylmähoitoon sopivat erinomaisesti Dexalin kylmä/lämpöpakkaus ja pikakylmäpakkaukset. Kylmähoitoa annetaan enintään 15-20 min kerrallaan, minkä jälkeen pidetään 40-45 min tauko. Tuoreissa vammoissa kylmä lievittää kipua ja supistaa verisuonia rajoittaen turvotusta. Kylmähoitoa annetaan 15-20 minuuttia kerrallaan, minkä jälkeen pidetään noin 45 minuutin tauko. Kylmähoito voidaan käyttää rasitusvammojen ja tulehtuneiden nivelten hoidossa. Sovellettavia hoitokohteita ovat ärtyneet lihakset ja jänteet esimerkiksi tenniskyynärpäässä ja akillesjännekivuissa.

Lämpöhoitoa käytetään sellaisten kiputilojen lievittämiseen, joihin ei liity tulehdusta, esimerkiksi lihaskrampit, lihasjännitys, iskias ja noidannuoli. Lämmintä voidaan käyttää myös tilanteissa, joissa kehoa valmistetaan liikkumaan. Lämpö lievittää kipua, parantaa alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja vähentää ja hoitaa paikallisesti lihasjännitystiloja. Lämpöhoidolla voidaan myös rauhoittaa ja rentouttaa kehoa. Lämpöhoitoon sopii Dexal kylmä/lämpöpakkaus.

Tankkaukseen:

Ylläpitoon:

Palautumiseen:

Dexal_kylmalampopakkaus_27x13cm

Dexal Kylmälämpöpakkaus

Monikäyttöinen päällystetty kylmä/lämpöpakkaus. Pakkauksen päällys pehmeää nailonia, joka tuntuu iholla mukavalta. Dexal kylmä/lämpöpakkausta voidaan käyttää kylmä/lämpöhoitoihin. Käyttö kylmähoitona: Ruhjeet, turvotukset ja verenpurkaumat, pehmytkudosvammat, reuma-, hammas- ja päänsäryt, urheiluvammat. Käyttö lämpöhoitona: Lihasjännitystilat, alaselkäkivut, niska- ja hartiakivut.