Kylmä- ja lämpöhoito

Kylmä- ja lämpöhoito ovat yleisiä, helppoja ja luonnollisia keinoja hoitaa tehokkaasti kiputiloja ja vammoja. Hoidoilla nopeutetaan myös vammojen parantumista.
Kylmähoitoa käytetään yleisesti tulehtuneessa ja turvonneessa, äkillisesti syntyneessä akuutissa vammassa ja kivussa. Paikallisesti käytetty kylmä lievittää kipua ja kuumotusta erilaisissa pehmytkudosvammoissa sekä vähentää turvotuksen ja verenpurkaumien muodostusta. Kipua lievittävä vaikutus syntyy verisuonten supistumisesta ja hoidettavan alueen tuntohermojen puutumisesta.

Kylmähoitoon sopivat erinomaisesti Dexalin kylmä/lämpöpakkaus ja pikakylmäpakkaukset. Kylmähoitoa annetaan enintään 15-20 min kerrallaan, minkä jälkeen pidetään 40-45 min tauko. Tuoreissa vammoissa kylmä lievittää kipua ja supistaa verisuonia rajoittaen turvotusta. Kylmähoitoa annetaan 15-20 minuuttia kerrallaan, minkä jälkeen pidetään noin 45 minuutin tauko. Kylmähoito voidaan käyttää rasitusvammojen ja tulehtuneiden nivelten hoidossa. Sovellettavia hoitokohteita ovat ärtyneet lihakset ja jänteet esimerkiksi tenniskyynärpäässä ja akillesjännekivuissa.

Lämpöhoitoa käytetään sellaisten kiputilojen lievittämiseen, joihin ei liity tulehdusta, esimerkiksi lihaskrampit, lihasjännitys, iskias ja noidannuoli. Lämmintä voidaan käyttää myös tilanteissa, joissa kehoa valmistetaan liikkumaan. Lämpö lievittää kipua, parantaa alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja vähentää ja hoitaa paikallisesti lihasjännitystiloja. Lämpöhoidolla voidaan myös rauhoittaa ja rentouttaa kehoa. Lämpöhoitoon sopii Dexal kylmä/lämpöpakkaus.

Tankkaukseen:

Ylläpitoon:

Palautumiseen:

Dexal Kylmägeeli 150 ml

Dexal Kylmägeeli 150 ml

Tehokkaasti ja nopeasti kipua lievittävä kylmägeeli auttaa sekä äkillisissä että pitkäaikaisissa nivelten ja lihasten kiputiloissa. Se on turvallinen, lääkeaineeton vaihtoehto, joka laukaisee lihasjännitystä, nopeuttaa parantumista sekä laskee turvotusta ja lievittää tulehdusta. Suomessa valmistettu, väriaineeton kylmägeeli.

Ainesosaluettelo

Vesi, alkoholi, mentoli, eukalyptus öljy, karbomeeri, trietanoliamiini, piidioksidi

Dexal kylmälämpöpakkaus

Dexal Kylmälämpöpakkaus

Kylmähoitona akuutteihin kiputiloihin ja vammoihin ja lämpöhoitona pitkäaikaisten vammojen hoitoon soveltuva kylmä-/lämpöpakkaus. Voidaan viilentää pakastimessa (max 2 h) tai lämmittää vesihauteessa. Älä aseta pakkausta suoraan iholle vaan kiedo se kankaan tai pyyhkeen sisään.

Dexal pikakylmäpakkaus

Dexal Pikakylmäpakkaus

Kertakäyttöinen Dexal Pikakylmäpakkaus on helppo pika-apu niin venähdyksiin, revähdyksiin kuin nyrjähdyksiin. Se pysyy ehjänä treenikassissa ja aktivointi on nopeaa napakasti puristamalla, jolloin sisällä oleva vesikupla rikkoontuu. Ravista, jotta sisältö sekoittuu. Pakkaus kylmenee aktivoinnin jälkeen välittömästi. Kylmäpussi pysyy kylmänä 20–30 minuuttia.

Ainesosaluettelo

Typpeä sisältävien suolojen seos, vesi.

Dexal_kylmalampopakkaus_27x13cm

Dexal Kylmälämpöpakkaus

Monikäyttöinen päällystetty kylmä/lämpöpakkaus. Pakkauksen päällys pehmeää nailonia, joka tuntuu iholla mukavalta. Dexal kylmä/lämpöpakkausta voidaan käyttää kylmä/lämpöhoitoihin. Käyttö kylmähoitona: Ruhjeet, turvotukset ja verenpurkaumat, pehmytkudosvammat, reuma-, hammas- ja päänsäryt, urheiluvammat. Käyttö lämpöhoitona: Lihasjännitystilat, alaselkäkivut, niska- ja hartiakivut.