Martin Mikkola Markus Ihamuotila MM-purjehdus Dexal-yhteistyö

Navigare necesse est’

Martin Mikkola ja Markus Ihamuotila ovat 19-vuotiaita, lahjakkaita suomalaisia MM-purjehtijoita ja Suomen nuorten purjehtijoiden maajoukkueen jäseniä. Martin on aloittanut kilpailemaan 9-vuotiaana vuonna 2008 ja Markus 14-vuotiaana. Nuoret ovat purjehtineet yhdessä ensimmäisen kerran vuonna 2016.

Molemmilla nuorilla on kokemusta ja menestystä kotimaassa ja myös kansainvälisen tason purjehduskilpailuista. Nuorten unelmana ovat olympialaiset.

”Olemme valmiit tekemään paljon töitä saavuttaaksemme tavoitteemme. Treeniohjelma maailman huipulle vaatii paljon työtä. Vesiharjoittelua ja kisoja on 180-200 päivää vuodessa. Fysiikkatreeniä tehdään noin 20 tuntia viikossa” kertoo Martin Mikkola.

”Purjehdus ei aina ole helppoa. Purjehtijana ongelmia kohtaa sekä maissa että vesillä. Parhaan mahdollisen menestyksen saavuttamiseen tarvitaan muutakin kuin pelkkää treeniä”, kertoo Markus Ihamuotila.

Osana monipuolista ja terveellistä ravintoa nuoret käyttävät purjehduskilpailuissa ja harjoittelussa Dexal -urheiluravinteita ja –tarvikkeita. ”Dexal-uutuustuotteet kuten BCAA Drink poretabletit ja muut Dexal-urheilulisäravinteet auttavat elimistöä säilyttämään neste- ja suolatasapainon vaativissakin olosuhteissa”, sanoo Aku Hakola, Dexalin tuoteryhmäpäällikkö Oriolasta.

MM-purjehduskilpailuja Euroopassa

Vuoden 2018 kilpailukalenterissa on useita kansainvälisiä purjehdustapahtumia. Kesän aikana ohjelmassa on kolme Euroopassa järjestettävää MM-purjehdustapahtumaa:

• Kieler Woche, Saksa 17.6.-26.6.
• MM-kisat Århus, Tanska 26.7-14.8.
• Junnu MM Marseille, Ranska 23.8-1.9.

Seuraa Martinin ja Markuksen MM-purjehduksia Dexalin Facebookissa ja Instagramissa.